نوروفیدبک چیست؟

در نوروفیدبک، حِسگرهایی که الکترود نامیده می‌شوند، بر روی پوست سر بیمار قرارمی‌گیرند. این حسگرها، فعالیت الکتریکی مغز فرد را ثبت و در قالب امواج مغزی (دراغلب موارد به شکل شبیه‌سازی شده در قالب یک بازی کامپیوتری یا فیلم ویدئویی) به او نشان می‌دهند. در این حالت، پخش فیلم یا هدایت بازی کامپیوتری بدون استفاده از دست و تنها با امواج مغزیِ شخص انجام می‌شود.
به این شکل، فرد با دیدن پیشرفت یا توقف بازی و گرفتن پاداش یا از دست دادن امتیاز یا تغییراتی که در صدا یا پخش فیلم به وجود می‌آید، پی به شرایط مطلوب یا نامطلوب امواج مغزی خود برده و سعی می‌کند تا با هدایت بازی یا فیلم، وضعیت تولید امواج مغزی خود را اصلاح کند.

در این ویدئو ساز و کار نوروفیدبک به تفضیل بیان شده است.

امروزه بیش از هر زمان دیگری، برای درمان کودکان بیش فعال و کم توجه (ADHD) از نوروفیدبک استفاده می شود.

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک
بیش از75% کودکان مبتلا به بیش فعالی وکم توجهی (ADHD) به وسیله نوروفیدبک بهبودی کامل می‌یابند. والدین این کودکان اغلب از رفتار نامناسب، پرخاشگری، بی‌دقتی و بی‌توجهی در مورد تکالیف مدرسه، بی‌نظمی و بی‌قراری کودکان خود شکایت دارند.
بی توجهی، تکانشگری و بیش فعالی نسبت به همسالان، سه ویژگی اصلی بیش فعالی وکم توجهی هستند. کودکی که دائماً حواسش از تکلیف پرت می‌شود، معمولاً دارای کمبود توجه است.
تظاهرات بالینی این کودکان عبارت است از:
خطاهای بی‌دقتی، نادیده گرفتن و حذف جزئیات، اشکال در روابط اجتماعی و عزت نفس پایین. مبتلایان به بیش فعالی وکم توجهی بدون اینکه منتظر دستور انجام عملی بمانند، خیلی سریع به موقعیتها پاسخ می دهند.
این افراد ممکن است نتوانند به عواقب منفی، مخرب یا حتی خطرناک رفتارهای خود توجه کنند. لذا به نظر می رسدکه این کودکان، زیاد اقدام به فعالیت‌های مخاطره آمیز غیر ضروری می‌کنند.

مسمومیت‌ها و صدمات اتفاقی در کودکان مبتلا به بیش فعالی وکم توجهی متداول است. ضمن انکه رفتار دیگران با این کودکان که خود حاصل

جهت در خواست نوبت نورفیدبک در استان اصفهان ، توسط روان شناس مجرب با شماره های مرکز  روان شناختی چتر مهربانی تماس حاصل بفرمایید.

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

جدید ترین مقالات

فهرست
به کمک احتیاج دارید؟ اینجا مطرح کنید