مشاوره فرزندپروری

روشهای فرزند پروری با توجه به دوره تاریخی ، نژاد / قومیت ، طبقه اجتماعی و سایر خصوصیات اجتماعی متفاوت است. علاوه بر این ، تحقیقات تأیید می کنند که تجربه شخصی والدین از نظر روان شناختی ، ​​به ویژه در پی تجربیات نامطلوب ، می تواند به شدت بر حساسیت والدین و نتایج نحوه فرزند پروری آنها تأثیر بگذارد.

فرزندپروری (پرورش کودک) فرایند تقویت و حمایت از پیشرفت فیزیکی، عاطفی، اجتماعی و فکری فرزند از نوزادی تا بزرگسالی است.پرورش به جنبه‌های رشد و نمو و تربیت کودک منهای رابطه ژنتیکی با پدر و مادر توجه دارد. معمولاً والدین بیولوژیک وظیفه پرورش کودک را به عهده دارند، علاوه بر این دولتها و انجمن‌ها نیز در این مورد نقش بازی می‌کنند. در مورد کودکان یتیم یا رها شده وظیفه مراقبت از کودکان را به سرپرستان غیر هم خون یا پرورشگاه می‌سپارند.

محققان دانشگاه سیمون فرازر در کانادا در مطالعه ای که در مجله PLOS One منتشر شد، نشان دادند که طول تلومرها در زنانی که فرزندان بیشتری داشتند، بلندتر از زنانی بود که کودکان کمتری داشتند؛ به همین دلیل فرزندآوری بیشتر، پیری دیرتر را برای زنان به همراه دارد.

مشاوره فرزندپروری چیست؟

مشاوره فرزندپروری می تواند شامل موارد مختلفی باشد. به طور مثال تصور کنید که شما صاحب فرزندی شده اید و حالا دوست دارید از فرزند شما نمونه ای عالی و الگویی بی مثال برای همسالان وی در اجتماع ظاهر شود. در اینگونه مواقع یک سری از افراد به دنبال تقلید کورکورانه از دیگران و پدر و مادرهای اطراف خود هستند، در حالی که برخی دیگر به دنبال یادگیری مهارت ها می روند. خوب طبیعی است که استفاده از مشاوره فرزندپروری و یادگیری مهارت ها می تواند کمک بزرگی به شما نماید. در جلسات مشاوره فرزندپروری، ابتدا از مهارت هایی که شما دارید، اطلاعاتی کسب شده و سپس مشاور به شما در یادگیری مهارت های جدید و موردنیاز تان کمک خواهد کرد.

مشاوره فرزند پروری


نیاز به مشاوره دارید؟ همین الان با شماره های مرکز تماس بگیرید

۰۳۱۳۷۸۶۱۲۸۱-۲


انواع پرورش

دیانا بامریند، کارشناس روانشناسی رشد، پرورش کودک در اوان کودکی را به سه نوع تقسیم می‌کند: مقتدرانه، مستبدانه و آزادانه. به این روش‌ها روش چهارمی به نام روش غیردرگیر نیز اضافه شده‌است. این چهار سبک با پذیرش و مسوولیت از یک سو و تقاضا و کنترل از سوی دیگر سر و کار دارد.

سبک‌های پرورشی مستبدانه می‌تواند بسیار سفت و سخت باشد.

در این روش مجموعه‌ای دقیق از قوانین و انتظارات وجود دارد و در مقابل نیاز به اطاعت محض است. اغلب، هر گونه سرپیچی از قواعد، تنبیهی را در پی خواهد داشت تا از حرف‌شنوی اطمینان حاصل شود. اغلب هیچ توضیحی برای این گوشمالی داده نمی‌شود مگر این که کودک مشکل دارد. «چون من این جوری گفتم» یک پاسخ کلیشه‌ای مستبدانه به کودک است. این رفتار مستبدانه بیشتر در خانواده‌های طبقه کارگر وجود دارد تا طبقه متوسط. دایانا بامریند در سال ۱۹۸۳ نشان داد که کودکان بزرگ شده در یک خانه به سبک استبدادی کمتر شادند. ایشان بدخلق‌تر و مستعدتر برای استرس هستند.

فرزند پروری مقتدرانه متکی بر توان‌بخشی مثبت و استفاده نادر از مجازات است.

اولیاء آگاهی بیشتری نسبت به احساسات و توانایی‌های کودک دارند و از پیشرفت استقلال کودک در محدوده مناسب حمایت می‌کنند. فضای بده-بستان بر روابط بین کودک و والدین حاکم است. کنترل و حمایت هم‌زمان در سبک پرورش مقتدرانه تمرین می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که این سبک مفیدترین روش پرورش کودک است.

توصیه های فرزند پروری

1. به فرزند خود اعتقاد داشته باشید
والدین باید مشوق و تشویق فرزندشان در زندگی باشند. اگر والدین آنها این کار را برای آنها انجام ندهند، پس چه کسی این کار را می کند؟

قدرت اعتقاد والدین به توانایی فرزندشان در رسیدن به آن می تواند به کودک کمک کند احساس کنند که می توانند هر کاری را انجام دهند. این امر به کودک این قدرت را می دهد که وقتی والدین حامی و معتقد به توانایی های خود دارند بیشتر تلاش کند و بهترین عملکرد خود را ارائه دهند.

وقتی والدین به فرزندشان اعتقاد دارند، به فرزندشان کمک می کنند تا خودش را نیز باور کند. کودکان می آموزند که انسانهای توانمندی هستند که وقتی والدینی دارند که توانایی های خود را باور دارند می توانند به اهداف خود برسند.

نباید اجازه دهید ایجاد اعتماد به نفس در کودک تان محدود به هم سن و سالانش شود. زیرا در گروه های مختلف دوستان و اطرافیان، همیشه افرادی هستند که ممکن است کودک شما را از هر نظر زیرسوال ببرند و در نتیجه منجر به تضعیف اعتماد به نفس در وی گردند.

با این حال، داشتن پدر و مادری که به آنها و توانایی های آنها اعتقاد داشته باشد می تواند با تفکرات منفی هم سالانشان مقابله کند.

تمام آنچه برای این مورد نیاز دارید، یادآوری پیروزی های قبلی و یک گفتگوی کوتاه درباره این است که کار سخت برای ایجاد انگیزه در فرزندتان نتیجه می دهد. شما به پسر یا دخترتان می گویید که می تواند برنده شود و به توانایی های او ایمان دارید. نگرش او از یک شکست به نگرشی تغییر می کند که پر از انگیزه، انرژی و مثبت باشد.

مشاوره فرزند پروری2. بگذارید فرزندتان کثیف شود
بگذارید فرزندتان فرصت کثیف شدن داشته باشد. وقتی بچه ها در خاک، گل و طبیعت بازی می کنند، هر پنج حس خود را درگیر خواهند کرد. فرصتهای شکوفایی خلاقیت آنها را هنگام بازی در طبیعت، از آن ها نگیرید.

طبیعت کثیف است اما اشکالی ندارد. آنها وقت زیادی در زندگی دارند تا تمیز باشند. آنها به خاطر پیشرفت خود باید کثیف شوند.

به عنوان مثال، وقتی آنها بیرون بازی می کنند در یک جعبه شن و ماسه با گل و لای پر از دست و صورت خود و با اسباب بازی های پخش شده در همه جا ، به نظر شما یک ظرف بزرگ است. برای آن کودک، آنها ممکن است یک شاهکار غذای خیالی با شن و ماسه و گل ایجاد کنند.

3. تربیت کودک یک رقابت نیست
برای برخی از افراد بالغ، همه چیز در رقابت خلاصه می شود. توصیه ما به شما این است که هر کاری برای فرزندتان کردید، تنها به دلیل نظر و تصمیم خودتان باشد؛ نه صرفاً به خاطررقابت با خانم همسایه و یا عمه و هر کس دیگر. این مورد یکی از مهم ترین نکاتی است که در مشاوره فرزندپروری به آن اشاره می شود.

4. ابتدا ایمنی
رعایت ایمنی و محاظفت از کودکان مخصوصاً در سه سال اول زندگی آن‌ها از اهمیت اساسی برخوردار است. شاید این نکته ای معمولی به نظر برسد، اما در مشاوره فرزندپروری به آن توجه ویژه ای می شود.

هدف شما از سه سال اول زندگی فرزندتان، زنده نگه داشتن آنها است.

البته شما باید نیازهای اساسی آنها را برآورده کنید. به آنها غذا دهید، آنها را عوض کنید، آنها را دوست داشته باشید، اما ابتدا از ایمن بودن آنها اطمینان حاصل کنید ، در غیر این صورت مراقبت بی معنی می شود.

5- دوره CPR و کمک های اولیه را بگذرانید
در مشاوره فرزندپروری توصیه می شود که، دوره CPR و کمک های اولیه را بگذرانید. باور کنید، شما هرگز نمی دانید چه زمانی به این مهارت های آموخته شده احتیاج دارید. در مواقع اضطراری، باید بدانید که چگونه امور را اداره کنید. شاید برخی در پاسخ به این توصیه بگویند که امروزه اینترنت انسان ها را از آموزش دیدن بی نیاز کرده است، اما باید بگوییم در مواقع بحرانی استرس و وحشت نمی گذارد که شما مانند حالت عادی فکر و رفتار کنید، به همین دلیل نیاز است که از قبل یک سری مهارت ها آموزش دیده باشید.

منتظر ثبت نام در یک کلاس نباشید، زیرا هنوز هیچ مورد اضطراری در خانه شما اتفاق نیفتاده است. احتمال این وجود دارد که نوعی وضعیت اضطراری اعم از خفگی، زخم باز شده، شکستگی استخوان، آسیب به سر یا هر بحران دیگری که نیاز به مهارت هایی برای کمک به کودک شما دارد، بوجود آید.

6. بچه ها تمایل به نظم و قوانین دارند
بچه ها تمایل ذاتی به قوانین، ساختار و مرزها دارند. آنها همچنین هنگام ایجاد روال، بهتر عمل می کنند. این بدان معنا نیست که آنها به والدینی که دیکتاتور هستند و انعطاف پذیری کمی ندارند، نیاز دارند. در عوض، آنها به مرزهایی با قوانینی که به وضوح توضیح داده شوند، نیاز دارند تا به رشد و شکوفایی شان کمک نماید.

وقتی بچه ها نظم ندارند، این باعث می شود احساس کنترل نداشته باشند. این می تواند منجر به احساس اضطراب شود. ای موضوع در مورد نوجوانان، اهمیتی دو چندان پیدا خواهد کرد.

آنها به قوانین و ساختار نیاز دارند، اما همچنین باید درک کنند که قوانین به نفع آنهاست زیرا شما آنها را دوست دارید. به همین دلیل برای والدین مفید است که به کودک یا نوجوان خود توضیح دهند که چرا آنها قوانینی را تدوین کرده اند.

به عنوان مثال، شما برای نوجوان خود یک ساعت ممنوعیت رفت و آمد در نیمه شب تعیین کرده اید و آنها از شما دلیل این کار را می پرسند؟ پاسخ شما در این گونه مواقع باید این باشد: “من مادر هستم که به همین دلیل مقررات منع رفت و آمد را تعیین کردم، بنابراین شما باید اطاعت کنید.” آنها احتمالاً نسبت به چنین واکنشی اعتراض می کنند. در عوض شما با بیان “من ساعت ممنوعیت رفت و آمد را تنظیم کردم زیرا باید بدانم که در آن زمان شما در خانه هستید و ایمن هستید، زیرا من شما را دوست دارم” احتمالاً به آنها کمک خواهید کرد تا درک کنند شما از عشق و مراقبت از آنها برای خود، مقررات منع رفت و آمد تنظیم کرده اید.

7- فراموش نکنید، خودتان بهترین الگو هستید
در جلسات مشاوره فرزندپروری یکی از موارد رایجی که گفته می شود، عدم تاثیر نصیحت های والدین روی کودکان است. در این مورد باید به شما بگوییم که تنها نصیحت کردن مهم نیست، زیرا والدین از رفتار شما الگو می گیرند.

کاری که شما انجام می دهید مهم است. فرزند شما در حال تماشای شماست. چه بخواهید چه نخواهید الگوی فرزندتان هستید. اخلاق و شخصیت آنها ابتدا در خانه رشد می کند. آنها نظاره گر شما و رفتارهای تان هستند.

خودتان باید کسی باشید که می خواهید، وقتی آن ها بزرگ شدند، شوند. اگر می خواهید انسان های خوب و شایسته ای شوند، در مورد شخصیت و اخلاق تصمیم گیری خوبی را انجام دهید.

 

ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید

جدید ترین مقالات

فهرست
به کمک احتیاج دارید؟ اینجا مطرح کنید